Brouwrecepten

Hoe kom ik aan mijn recepten? Heel simpel, ik kijk rond op Internet. Op basis hiervan ga ik aan de slag en pas ik het recept aan totdat ik iedere avond buren, vrienden en collega's over de vloer heb. Dan weet ik dat het goed is! Een goede inspiratiebron zijn de bewezen recepten op het hobbybrouwen forum. Voor alle bieren gebruik ik Wyeast vloeibare gist, waarvan ik een 5 L giststarter maak en die ik 24 uur belucht. Voor de recepten gebruik ik een aangepaste versie van de Brouwhulp spreadsheet van Adrie Otte. Deze spreadsheet heb ik ook gebruikt om onderstaande recepten te maken:

Blond. Het favoriete bier van mijn vrouw. MOET ik altijd op voorraad hebben.

Bock.

Honing Blond. In 2007 won dit bier op de Open Nederlandse kampioenschappen de tweede prijs in de vrije klasse!

Kölsch.

Quadrupel (Chimay kloon). Een poging het kloonbier van 2008 na te maken, resulteerde in een verrassend goed bier.

Beamish (Irish Stout)

Weizen. Direct te vergelijken met een Weihenstephan Hefe Weissbier. Behaalde al eens 84 punten op het ONK 2007!

Terug naar boven